Podcast
Træningstimen
Træningstimen er for dig, der vil have mere viden om kost og styrketræning. Nikolaj Bach, Camilla Andersen og gæster diskuterer den nyeste forskning, kostråd, træningsmyter og optimeringsteknikker, krydret med en god dosis humor. Fri for broscience og quick fixes.
Mathias8260
- Apple Podcast
★★★★★
“Bedste trænings-podcast. Altid gode og spændende episoder. Det er fedt med de mange evidens-baserede snakke og myteaflivninger.”
Bea Møgeltoft
- Apple Podcast
★★★★★
“Man fornemmer der ligger meget arbejde og mange kompetencer bag denne podcast. Vært og gæster ved, hvad du taler om. Og så er der jysk lune.. Skønt.”
Mikael86hansen
- Apple Podcast
★★★★★
“Som altid når man har at gøre med Styrk får man leveret materiale og viden med høj kvalitet! Forventninger var høje, og de blev indfriet til fulde. “
Episoder
#188: Ondt i ryggen – hvad skal du gøre? Myter og misforståelser om rygsmerter (med Thor Stæhr)
Rundt om bordet: Nikolaj Bach, Steffen Fisker og Thor Stæhr. Rygsmerter er udbredte, almindelige og med en god prognose. Desværre er rygsmerter omgærdet af myter, der bygger på en misforståelse om at ryggen/lænden er svag og skrøbelig og skal skånes. Hvad må man gøre, når man har ondt i ryggen? Betyder “dårlig holdning”
#187: Myter om mindfulness – derfor har du brug for opmærksomhedstræning (med Camilla Andersen)
Rundt om bordet: Nikolaj Bach, Steffen Fisker og Camilla Andersen. Mindfulness er jo bare røgelsespinde, meditation, Enya-musik og en påtaget spirituel stemme, der “inviterer dig til at mærke efter”. Er det ikke? Nej. Langtfra. Mindfulness er at være opmærksom. Og opmærksomhedstræning kan faktisk gavne rigtig mange afspekter af dit liv, din sundhed, og
#186: Fartræning – dadbod, søvnløshed og kolik-dommedag. Hvad stiller du op? Med Niklas Meier
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Niklas Meier. Når man bliver far, så ændrer alt sig. Også for træningen. Du har mindre energi, du sover mindre, du spiser sikkert dårligere, og du har en ny krævende rolle at leve op til. Så hvad gør man, når man samtidig ved, at træning er vigtigt
#185: Træningspyramiden – 6 ting du bør have i fokus i din træning
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker. Hvad er vigtigt når du styrketræner? Styrketræning kan gøres meget komplekst, hvis man gerne vil nørde, men omvendt er det heldigvis relativt få ting, der har den største betydning. Derfor er en det en rigtig god idé, at starte med at have styr på disse
#184: Q&A – Skal du være slank, før du bygger muskler? Billige proteiner? Bedre træning med okklusion og træningsbælter?
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker. Så er det blevet spørgetime igen, hvor vi svarer på masser af spørgsmål fra jer kære lyttere om træning, kost, vaner og alt det imellem. Og som altid kommer vi vidt omkring! Vi svarer blandt andet på disse spørgsmål (og mange flere): “Bygger man bedre
#183: 10 oversete øvelser
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker. Hvad skal man spise når man styrketræner? Hvor meget og hvornår skal man spise? Er fordelingen af protein, kulhydrat og fedt vigtig? Og hvad med vitaminer og kosttilskud? (Bare rolig, du skal nok få svar på det hele i denne episode) Og hvad er VIGTIGST?
#182: Kostpyramiden til træning – de 5 praktiske trin til bedre træningskost
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker. Hvad skal man spise når man styrketræner? Hvor meget og hvornår skal man spise? Er fordelingen af protein, kulhydrat og fedt vigtig? Og hvad med vitaminer og kosttilskud?(Bare rolig, du skal nok få svar på det hele i denne episode) Og hvad er VIGTIGST? Når
#181: Derfor bør du smide dit aktivitetsur ud. 5 gode grunde til at droppe aktivitetsuret
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Niklas Meier. Vi ved selvfølgelig ikke om lige præcis DU bør smide dit aktivitetsur ud. Men der er godt nok nogle gode argumenter for det. Aktivitetsure, der måler kalorieforbruget fx under træning, er blevet ekstremt populære. Og det synes vi faktisk er lidt en skam. For aktivitetsure
#180: 6 ting vi har taget fejl omkring
Rundt om bordet: Nikolaj Bach, Niklas Meier og Morten Meisner. (SPOILER: Slutningen af episoden indeholder den vildeste “Røvertimen”-fortælling i podcastens historie!) Den dag, du tror du ved alt, er den dag, du tager allermest fejl. Videnskaben bliver nemlig ved med at udvikle sig, og der kommer aldrig et tidspunkt, hvor man ikke kan
#179: Derfor er voksenskældud en f***ing dårlig idé, når du arbejder med mennesker
Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Niklas Meier. Når man får skældud, bliver man ked af det. Det gælder både børn og voksne. Alligevel er der flere, der mener, at alt fra “tough love” til decideret voksenskældud er gode måder at motivere folk på. Det er det ikke. Det virker faktisk stik modsat.
EP #128: Sukkerafhængighed! Kan du være afhængig af sukker, og hvordan takler du trangen til det søde?
Du har sikkert hørt om sukkerafhængighed.
Læst at sukker er afhængighedsskabende som kokain, eller måske føler du dig endda som lidt af en "sukker-junkie".
Så vil det nok overraske dig at få at vide at sukkerafhængighed ikke findes. I hvert fald ikke i den forstand du måske tænker.
Rundt om bordet: Steffen Fisker, Michelle Lindop og Nikolaj Bach
EP #127: HVORDAN SKAL DU TRÆNE UNDER FEDTTAB (CUT) OG MUSKELOPBYGNING (BULK)?
Faktisk behøver du ikke styrketræne markant anderledes under cut eller bulk. Men der er alligevel nogle ting, der er gode at være opmærksomme på, i forhold til hvordan man strukturerer sin træning alt efter målsætningen.
Rundt om bordet: Steffen Fisker og Nikolaj Bach
EP #126: Træningsmotivation som overvægtig - Med Mathilde Østergaard
Det er et kæmpe problem, når vægten bliver en barriere for træning. Ikke på grund af fysiske begrænsninger, men fordi man ikke føler sig velkommen i et træningscenter. For det er aldrig sundt at være fysisk inaktiv.
Rundt om bordet: Mathilde Østergaard, Steffen Fisker og Nikolaj Bach
EP #125: Hvordan skal du træne for styrke og muskelmasse, når du bliver ældre (del 2)? Med fysioterapeut Niklas Grundt
Det kommer nok ikke som en overraskelse, at kroppen degenererer langsom over tid, og det har også en betydning for, hvad vi kan forvente af vores træningsresultater i forhold til styrke og muskelmasse.
Men hvordan skal vi så træne mere specifikt? Og hvad er særligt for kvinder vs mænd?
Rundt om bordet: Michelle Lindop og Niklas Grundt
EP #124: IDA THYRRING – GØR DET, DER ER VIGTIGT, MED DE 6 KERNEPROCESSER I ACT
Føler du dig ofte kostet rundt af dine egne tanker? Kæmper du med overbevisninger om hvem du er, og hvad du kan? Eller vil du bare gerne blive klogere på ACT, og hvordan du kan bruge tilgangen til at arbejde med dit mindset og vaner?
Så er denne episode for dig.
Rundt om bordet: Nikolaj Bach, Steffen Fisker og Ida Thyrring
EP #123: Ortoreksi. Hvordan kommer jeg ud af et forstyrret forhold til mad, krop og træning? Med Recovery Coach Parnian
I denne episode går vi mere i dybden med de konkrete områder, man kan arbejde med, når man gerne vil ud af en spiseforstyrrelse - her primært med fokus på anoreksi og ortoreksi. For hvornår er ens fokus på sundhed egentlig et problem? Hvor starter man sin recovery-proces? Og hvordan skaber man i sidste ende et liv uden en spiseforstyrrelse?
Rundt om bordet: Michelle Lindop og Parnian
EP #122: Progressiv overload - forudsætningen for fremgang i din træning
I denne episode går Steffen og Nikolaj i dybden med, hvad progressiv overload betyder, og hvorfor det er vigtigt for din træning. Episoden er særlig god for dig, som gerne vil øge din muskelmasse og den vej igennem blive lidt stærkere, da progression er grundlaget for, at du kan blive stærkere og bygge muskelmasse = GAINS!
Rundt om bordet: Steffen Fisker og Nikolaj Bach