EP #13: Sådan bliver du stærkere i squat

Rundt om bordet: Rune HokkenNikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvis du gerne vil have en stærk og pæn squat, så er det her episoden for dig.

”Mange indser jo på et tidspunkt i deres fitnesskarriere, at de glemte at træne ben.”

Sådan indleder Rune Hokken denne episode. Og hvis man har glemt at træne ben, og gerne vil have styrken og muskelmasse i underkroppen til at følge med, så føles det for mange oplagt at hoppe direkte på en af de specialiserede squat-cyklusser.

Men er det overhovedet en god løsning, og hvilke squat-programmer er der derude? Hvilke kriterier opfylder et godt squat-program, og hvad skal man have styr på inden man kaster sig over et specialiseret træningsprogram med fokus på squat.

Squat-programmer – hvilke findes der?

 

De to mest kendte squatprogrammer er nok smolov jr. (ikke at vi er fans…), og den såkaldte ”russian squat cycle” – begge programmer fra Østen, og som rigtig mange har stiftet erfaring med.

I Danmark er ”Squat Mania” og ”Squat Mania 2.0” nok de mest kendte squat-programmer (i hvert fald hvis man skal tro Google). Det oprindelige Squat Mania er udviklet af Steffen Fisker, og 2.0 versionen har Steffen og Rune lavet i samarbejde.

… Så hvem bedre til at snakke om hvordan man bliver stærkere i squat? Da Squat Mania 2.0 ligger gratis tilgængeligt har de masser af data fra brugere af dette program, og vi ser derfor også nærmere på hvad du kan forvente at få ud en god squat-cyklus, og hvad et godt træningsprogram med fokus på squat bør indeholde.

Kort sagt, hvordan bliver du stærkere i squat?

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvad er fordelene og ulemperne ved specialiserede squat-programmer
  • Hvad er det vigtigste, hvis du gerne vil blive stærkere i squat?
  • Er Smolov Jr. et godt program?
  • Hvad er Russian Squat Cycle?
  • Hvorfor videreudviklede Steffen og Rune Squat Mania til 2.0-versionen?
  • Hvad skal du have på plads inden du kaster dig over et squat-program?
  • Er det nok bentræning at arbejde i Bilka?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top