EP #1: Myter om squat

Rundt om bordet: Emil FuglsangRune HokkenNikolaj Bach og Steffen Fisker.

”Shut up and squat!”

Squats er et nærmest legendarisk løft, og der er få andre træningsøvelser, der får samme opmærksomhed i træningscenteret eller på de sociale medier. Hvad end du vil have store ben, stor numse, eller stor styrke, så er det sjældent en dårlig idé at tage en vægtstang på ryggen og bøje benene.

Derfor skal vi selvfølgelig se nærmere på back squats, i første episode af podcasten Træningstimen. Ja, vi kan vel nærmest kalde for en ”squatcast” (podcast, squatcast – get it?!).

For hvorfor er det netop squat, der får dette hype? Hvad er fordelene ved at træne sine ben i squats, frem for eksempelvis leg extensions? Det, og meget mere kommer vi ind på i denne episode.

Myter om squats

 

Der findes også en masse myter og misforståelser om squats, som det er på høje tide at få afklaret. I podcasten får du derfor blandt andet svar på spørgsmålene:

  • Er squats farlige for knæene?
  • Må knæene komme udover tæerne når du squatter?
  • Skal man altid squatte ”ass to grass”?
  • Må man squatte med skiver under hælene?
  • Hvad er vigtigst for muskelvækst – tung vægt, eller bevægeudslag?
  • Hvad skal du være opmærksom på, hvis du pludselig ændrer din squat-stil?
  • Hvordan lærer vi typisk folk at squatte, hos Fisker-performance (nu STYRK)?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top