EP #76: Træning og livskvalitet – med Lasse Tymm

Rundt om bordet: Lasse TymmNikolaj Bach og Steffen Fisker.

I denne episode skal vi tale om livskvalitet – eller “hav det godt-hed”, som det også kaldes (ja, det er faktisk et ord!).

Nærmere betegnet er emnet træningens betydning for livskvalitet. Træning har nemlig positiv effekt på både den fysiske og mentale sundhed, der begge er afgørende for hvor godt vi har det.

Men for at kunne forstå samspillet mellem træning og livskvalitet, er vi nødt til forstå hvad livskvalitet grundlæggende er. Til dette formål har vi fået Lasse Tymm på besøg i studiet. Udover at være personlig træner hos Fisker Performance er Lasse nemlig også uddannet pædagog, og har skrevet bachelorprojekt om netop livskvalitet.

Og i det helhedsbillede, der er livskvaliteten, kan fysisk aktivitet spille en afgørende rolle. Den træning du laver lige nu, er faktisk værdi direkte ind på livets pensionsopsparing.

Hvordan det? Det kan du blive meget klogere på i denne episode.

Shownotes:

 

Du kan følge Lasse Tymm her

Video fra Fødevarestyrelsen om træning og kost for ældre:

I denne episode får du blandt andet svar på disse spørgsmål:

  1. Hvad er livskvalitet egentlig?
  2. Hvorfor er livskvalitet meget mere end bare fysisk sundhed?
  3. Hvordan påvirker træning livskvaliteten – både i forhold til fysisk og mental sundhed?
  4. Hvorfor er styrketræning værdi direkte ind på livets pensionsopsparing?
  5. Hvorfor er Lasse så glad for udtrykket “hav det godt-hed”?
  6. Hvad er livsmestring? Og hvordan kan vi få følelsen af mestring gennem træning?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top