EP #37: Efterfødselstræning med Emma Kaalund

Rundt om bordet: Emma KaalundNikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvad kan og må man lave af styrketræning, efter man har født? Hvordan kommer man i form ovenpå fødslen? Og hvor svært er det at komme af med graviditetsvægten?

Hvad med delte mavemuskler (rectus diastase)? Hvad kan man gøre ved det, og hvad skal man være opmærksom på, hvis man har fået delte mavemuskler?

Vi har fået Emma Kaalund tilbage i studiet til en snak om efterfødselstræning. Emma er træner på vores Mommypower bootcamp for efterfødselstræning, er mor, og har skrevet speciale om træning og graviditet. Og så er hun ikke bleg for at tale om de tabuer, der er forbundet med graviditet. Find fx ud af hvad en chili-indsmurt vandmelon har at gøre med at føde.

Delte mavemuskler (rectus diastase)

 

For nogle kvinder er graviditetens skade på bindevævet så stor, at de delte mavemuskler (rectus diastase) er til stor gene – både pga. manglende styrke i denne region, men også rent æstetisk, hvor maven buler ud.

At træne kontakten og styrken i mavemusklerne op igen, kræver en gradvis øgning og tilpasning af træningen. En af øvelserne, der kan indgå i et sådant forløb er eksempelvis ”pallof press” som vi også omtaler i den nye episode. Den udføres som vist i nedenstående video:

#Ringoffire

 

Måske undrer du dig over hvorfor Emma står med en vandmelon og en chilisauce på billedet til denne episode?

Der er mange ting som man gerne ville have vidst inden sin fødsel, men som ikke er så normalt at tale om. Fx at det at føde føles som at presse en vandmelon, som er smurt ind i chili, ud gennem… Ja, røvhullet, som Emma så fint siger det.
I Træningstimen siger vi tingene som det er, og i denne episode kommer vi omkring nogle af de tabuer, der kan være ved fødselskomplikationer, og hvad de betyder for efterfødselstræningen.

Mommypower

 

Emma har skrevet speciale om træning og graviditet, og er også træner på vores efterfødselshold – Mommypower.

Der er ikke to fødsler der er ens, og derfor skal efterfødselstræningen også være planlagt individuelt. Det får du (i modsætning til de fleste andre mødre-”bootcamps”) netop på Mommypower. Det bliver altså en slags ekstra mødregruppe, kombineret med træning der er tilpasset til DIG.

Læs mere om Mommypower her:
https://styrkmig.dk/traeningsforloeb/mommypower/

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvornår må man træne efter fødslen?
  • Hvorfor er det godt at træne som nybagt mor?
  • Hvorfor skal du passe på med at sammenligne dig med efterfødsels-transformationerne på Instagram?
  • Hvad er delte mavemuskler (rectus diastase), og hvad kan man gøre ved det?
  • Hvad har Emmas fokus på i efterfødselstræning?
  • Hvad er Mommypower, og hvordan er træningen på holdet struktureret?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top