EP #21: Kosttilskud med dokumenteret effekt

Rundt om bordet: Rune Hokken, Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvis du vil optimere resultaterne af din træning, hvilke kosttilskud er så værd at bruge penge på?

Som vi diskuterede i podcast-episoden Kosttilskud som er spild af penge, så er der rigtig mange kosttilskud, som er uden dokumenteret virkning. Men ikke alle!

Der findes nemlig nogle få kosttilskud, som har en ganske veldokumenteret effekt – og nogle ”boblere” som måske kan gøre noget positivt for din træning, men hvor den videnskabelige evidens ikke er lige så sikker.

I denne episode ser Rune Hokken, Steffen Fisker og Nikolaj Bach nærmere på disse kosttilskud, i prioriteret rækkefølge efter deres relevans for dig der styrketræner.

Kosttilskudspyramiden

 

Når du har fået styr på grundkosten (den kan du høre mere om i Kostpyramiden til styrketræning), så er der nogle kosttilskud, som kan være relevante for dig som styrketræner. Vi har opstillet dem i vores prioriterede rækkefølge:

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvilke kosttilskud virker?
  • Hvornår har man brug for proteinpulver?
  • Hvordan virker kreatin muskelopbyggende?
  • Skal man køre loading fase, ved brug af kreatin?
  • Hvad skal man være opmærksom på, hvis man bruger koffein?
  • Hvem har særligt brug for tilskud af D-vitamin?
  • Hvorfor er fiskeolie ikke en ”no-brainer”?
  • Hvornår er ”boblerne” relevante?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top