EP #18: Kosttilskud som er spild af penge

Rundt om bordet: Rune HokkenNikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvilke kosttilskud er spild af penge?

De fleste. Der er et hav af kosttilskud, der markedsføres til folk der træner. Og nogle af dem virker, og kan være et godt supplement til hård træning, og en god basiskost.

Dem skal vi dog ikke snakke om i denne episode. I stedet skal vi snakke om alle de kosttilskud som ikke har evidens for en effekt, eller som kun virker under helt særlige omstændigheder.

… Og som der er spild af penge, for langt størstedelen af lytterne. Steffen og Nikolaj har derfor lokket Rune Hokken (bachelor i ernæring og medejer i Fisker-performance) med i studiet til en snak om kosttilskud.

Kosttilskud som er spild af penge?

 

Har du overvejet at tage din træning til næste niveau, ved at købe dig fattig i kosttilskud? Så kan du godt spare pengene – rigtig mange farverige kosttilskud er nemlig uden dokumenteret virkning.

Og har du hørt at man altid bør tage tilskud af multivitamin og antioxidanter? Så bør du nok lytte med på denne episode. Sidstnævnte kan faktisk endda have en negativ effekt, for dig der træner.

I denne episode får du vores vurdering af kosttilskuddene:

  • BCAA og EAA
  • HMB
  • Testosteron-boostere
  • Glutamin
  • L-carnitine
  • Exogene ketoner
  • Antioxidant-tilskud
  • Multivitamin-tilskud

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top