Studietimen #3 – Et flot squat og ankelsmidighed – kan smidige ankler give dig et bedre squat?

Rundt om bordet: Emil Fuglsang, Anders Telling, og Steffen Fisker

I denne episode skal vi nørde lidt. For det er blevet tid til endnu en specialepisode fra Træningstimen – nemlig 3. udgave af Studietimen.

Mange vil gerne squatte “flottere”, i form af et mere oprejst og dybt squat. I denne episode snakker vi derfor med Anders Telling og vores egen Emil Fuglsang om deres videnskabelige studie om squats, og hvilken betydning ankelsmidigheden har for hvor oprejst man er i et squat.

Anders og Emil ville nemlig begge gerne squatte pænere, og som ægte nørder var den nemmeste løsning selvfølgelig at lave et videnskabeligt studie om hvordan man opnår det. Lyt med og hør hvad de fandt ud af.

Shownotes:

 

Studiet/specialet der gennemgåes: https://journals.lww.com/nsca-jscr/Fulltext/2017/11000/Effect_of_Ankle_Mobility_and_Segment_Ratios_on.11.aspx

Link til eksempel på PNF stræk: https://www.youtube.com/watch?v=BMmOWVEKhh4&ab_channel=Criticalbench

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top