EP #89: En snak om doping, med Anders Nedergaard

Rundt om bordet: Anders NedergaardNikolaj Bach og Steffen Fisker.

Doping, og særligt anabole steroider, er et emne der fylder meget i træningsdebatten.

Anabole steroider findes ikke kun i bodybuilding-verdenen, de har også i et vist omfang spredt sig til “motions”-træning, for folk der ikke konkurrerer. For nogle er det simpelthen for fristende at bygge muskler hurtigere og større end hvad der er naturligt.

Men hvordan startede brugen af medicin til større buler, og hvordan bevægede det sig fra sportens verden, og over til motionsdoping? Hvor stort er problemet med anabole steroider, og hvor farlige er de?

I denne episode har vi fået besøg af muskelnørd og forsker Anders Nedergaard, og han giver nogle kvalificerede svar på disse spørgsmål. Anders, der har en PhD i muskelbiologi har nemlig dykket ned i både historien og kemien bag denne skyggeside i træningsverdenen, og kaster lys på nogle af tabuerne omkring doping i denne episode.

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvordan begyndte brugen af steroider i sport?
  • Hvornår bevægede dopingbrugen fra sportens verden sig over til motionsdoping?
  • Kan steroider i teorien bruges sikkert? Og hvad så med i den praktiske virkelighed?
  • Hvorfor har Anders længe været fagligt interesseret i dopingens biologi og historie?
  • Hvor udbredt tror vi brugen af steroider er i fitness og bodybuilding?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top