EP #54: Nej, vi kan ikke hjælpe dig med din januar-kur

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

”Nej, vi kan ikke hjælpe dig med din januar-kur”

– Sådan siger Steffen og Nikolaj i en ny video, på vegne af trænerteamet i Fisker Performance.

Det lyder måske mærkeligt i betragtning af at januar er højsæson for slankekure og restriktive kostplaner, og at mange netop efterspørger en (sulte)kur. I denne podcast uddyber vi hvorfor vi IKKE vil hjælpe dig med din januarkur. Sandsynligvis er det nemlig noget helt andet du har brug for.

Midlertidig indsats giver midlertidige resultater

Se videoen her:

En kur er pr. definition noget man gør i en begrænset periode. Måske ganske ambitiøst og med stor indsats, men indsatsen er ikke varig.

Og det er et problem, for midlertidig indsats giver kun midlertidige resultater. Særligt når det kommer til vægttab.

Det er nemlig et fysiologisk faktum, at for at opnå et varigt vægttab, så er man nødt til at indtage færre kalorier end man gør nu – resten af livet. Ikke kun i de fire uger, man er på en hård slankekur.

Og det har nogle meget vigtige implikationer, for hvordan man bør gribe et vægttab an.

Forbud fører til overspisning

 

Samtidig har diætkulturens (direkte oversat fra det engelske diet culture) strenge forbud mod specifikke fødevarer den uheldige effekt, at afsavn og konstante tanker om mad fører til overspisning efter kuren – sådan at man tager al vægten (eller mere) på igen.

Denne onde cirkel vil vi gerne være med til at bryde, og derfor snakker vi nærmere om ovenstående slankekurs-problematik i den nye podcast.

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvorfor kan vi ikke hjælpe dig med din januar-kur?
  • Hvorfor virker slankure ikke?
  • Hvad er det, der i stedet skal til?
  • Hvorfor er en restriktiv kostplan oftest et uholdbart quick fix?
  • Hvordan kan man arbejde med vægttab uden slankekur?
  • Hvorfor er quick fixes så fristende?
  • Hvordan kan vi dog sige nej til januarkure, når vi arbejder med personlig træning?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top