EP #5: Sådan bliver du stærkere i bænkpres

Rundt om bordet: Mads FricheNikolaj Bach og Steffen Fisker.

”Hvor meget kan du bænke?”

Bænkpres må være favoritøvelsen nummer 1 i de danske centre, og for mange er det den ultimative test af overkropsstyrke. Og det gør at folk ofte tager egoet med til træning, og bænker med hovedet under armen.

Derfor er Steffen og Nikolaj taget til Aalborg for at snakke om bænkpres med Mads Friche. Mads er træner i Fisker Performance, men er samtidig en af Europas bedste bænkpressere og har i skrivende stund bænket 262,5 kg til konkurrence og 280 kg til træning.

Derfor er Mads den rette at snakke med, hvis man vil være stærk i bænkpres – noget som mange i Mads’ optik griber helt forkert an. I denne episode kommer vi derfor ind på nogle af de typiske fejl i bænkpres, og Mads giver sine bedste råd til hvordan du bliver bedre og stærkere i bænkpres.

Sådan bliver du stærkere i bænkpres

 

Det er fristende at lade egoet råde, og bænkpresse med grim teknik for at løfte flere kg – men det er ikke sådan du bliver stærkere på sigt. Det bliver du af at øve dig.

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Skader du skuldrene ved at sænke stangen helt til brystet?
  • Hvorfor bør du ikke løfte røven, når du bænkpresser?
  • Skal man ligge fladt på bænken, eller med et opspænd?
  • Hvorfor ligger styrkeløftere i en høj bue, når de bænkpresser – og skal du også det?
  • Hvor ofte kan man træne bænkpres?
  • Hvilke øvelser er gode til at supplere din bænkpres?
  • Hvordan holder man sig skadesfri, hvis man bænker ofte?
  • Hvad er Mads’ tanker bag programmet ”Benchpress Mania”?
  • Hvordan træner en af Europas bedste bænkpressere?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top