EP #42: Sov godt! Praktiske råd til bedre søvn

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Søvnen har enorm betydning for din træning og sundhed.

Men desværre lever vi i en kultur, der ikke prioriterer søvn, og hvor influencere og iværksætterne endda forherliger søvnmangel.

Det vil vi gerne ændre på. I denne episode giver vi dig en masse praktiske råd til at forbedre din søvn, som du med det samme kan implementere i din hverdag.

Halvveret fedttab i søvnmangel

For at understrege hvor stor betydning søvnen har for din kropssammensætning, så lad os se nærmere på et studie, hvor forsøgspersonerne var en på en vægttabsdiæt i to separate perioder i 14 dage.

I den ene periode sov de 5,5 timer pr. døgn og 8,5 timer i den anden periode.

Og resultaterne talte deres eget tydelige sprog. I perioden med søvnmangel faldt andelen af vægttabet fra fedtmasse med 50% og tabet af muskelmasse steg med 60%!

Hvis du vil tabe dig eller opbygge muskelmasse, så kan det altså simpelthen ikke betale sig, ikke at prioritere din søvn.

I denne episode får du vores praktiske råd til mere og bedre søvn. Fx:

  • Stå op på samme tid hver dag
  • Undgå koffein/kaffe, senere end først på eftermiddagen
  • Få masser af sollys i øjnene i løbet af dagstimerne
  • Tag et varmt bad inden sengetid
  • Brug sengen til sex og søvn (gerne i kombination, da sex måske forbedrer søvnkvaliteten), og ikke andet
  • Anvend mørklægningsgardiner, hvis du bor i byen
  • Sov køligt, og uden elektronik
  • Undgå skarpt lys om aftenen, og installer et filter for blåt lys på din telefon og computer

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top