EP #31: Vaner – Sådan ændrer du dem

Rundt om bordet: Timmy Ibro WæxfældtNikolaj Bach og Steffen Fisker.

Vidste du at langt størstedelen af de ting vi gør, er bestemt af vores vaner?

På godt og ondt er vi styret af vores indlærte vaner, og en stor del af vores handlinger er altså ikke bevidste valg. Det er både enormt smart fordi det sparer mental energi, men det kan også være en hæmsko, for dig som gerne vil ændre din livsstil.

For hvordan ændrer man på noget, der er så indgroet i en som vaner? Det snakker Steffen og Nikolaj med Timmy Wæxfældt om. I denne episode bliver du altså både klogere på vaner, hvor meget de i virkeligheden betyder – og hvordan du ændrer dem.

Vaner er automatiseret adfærd

 

De fleste som har prøvet at være på slankekur eller ændre livsstil har nok oplevet at de hele tiden skal være meget bevidste om deres aktive valg, og udøve en masse viljestyrke, for ikke at falde i deres tidligere handlemønstre.

Det kan man gøre på kort sigt, men på lang sigt er det de færreste der kan blive ved med konstant at skulle udvise kognitiv kontrol – en af grundene til at mange tager den tabte vægt på igen.

Men hvad nu, hvis man kunne ændre på sin automatiserede adfærd. Hvad nu hvis du kunne gøre det rette valg, til det nemme valg, som du ubevidst træffer?

Det kan du, med de rette værktøjer, tålmodighed, og en realistisk tilgang.

Gæst: Timmy Wæxfældt

 

I denne episode er Steffen og Nikolaj i Aalborg – blandt andet for for at besøge Timmy Wæxfældt. Timmy er en fælles ven og kollega i branchen, og sammen har Steffen, Nikolaj og Timmy arbejdet med vaneændringer for 100-vis af klienter.

I denne episode får du både et indblik i vores erfaringer med hvordan man ændrer vaner, samt i videnskaben om vaneændringer.

Du kan følge Timmy på instagram her.
Og her kan følge Unlimited Performance (hvori Timmy er medejer).

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvad er vaner?
  • Hvorfor arbejder vi med vaner?
  • Hvorfor er vaner så magtfulde?
  • Hvordan ændrer vi på vores vaner?
  • Hvilke vaner kan være relevante for dig, som vil ændre livsstil? Og hvordan implementerer du dem?
  • Hvordan er vores vaner påvirket af vores forudsætninger? Vores miljø? Vores omgangskreds?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top