EP #27: Når “tag dig sammen” ikke virker, hvad virker så?

Rundt om bordet: Tine AgerskovNikolaj Bach og Steffen Fisker.

”Hvorfor kan jeg ikke bare gøre det? Jeg skal bare tage mig sammen.”

Hvis du kan genkende denne sætning fra dig selv, så er denne episode for dig. Steffen og Nikolaj har nemlig besøg af psykoterapeut Tine Agerskov, til en snak om motivation, bekymringer, og at turde være i ubehaget.

Så hvis du fortæller dig selv at du ”ikke har nogen rygrad”, eller hvis du ofte er opslugt af bekymringer, og fra tid til anden mister motivationen til træning og sunde kostvaner, så lyt med på denne episode.

”Vi kan ikke styre hvad der dukker op, men vi kan styre hvordan vi handler ud fra det” 

Enhver dygtig træner eller coach vil opleve at arbejdet med klienter ikke kun handler om at give råd om kost og træning. Der er også meget ofte nogle mentale aspekter, som holder folk tilbage fra at leve det liv de gerne vil.

Steffen og Nikolaj mødte Tine som deres underviser på et kursus i ACT – acceptance and commitment therapy. En kognitiv terapiform, der modsat mange andre terapi-teknikker, ikke forsøger at undgå eller fortrænge ubehaget. I stedet arbejder ACT blandt andet med at anerkende at ubehaget er der, uden at lade det begrænse ens liv.

På kurset blev vi hurtigt enige om at vi skulle have Tine på besøg i podcasten. Bekymringer, forhindrende fortællinger og manglende motivation er nemlig noget som rigtig mange har problemer med, i forhold til at gøre træning og sund kost til en del af deres hverdag.

Vi fik os en rigtig god snak og derfor er denne episode også markant længere end vores vante 30-minutters format. Men emnet fortjente at vi gik i dybden – ja, faktisk kunne vi have snakket endnu længere om mentale redskaber, så hvem ved, måske får vi Tine på besøg igen?

Tine Agerskov er psykoterapeut, ACT-coach og kandidat i pædagogisk antropologi. Nåh ja, og så er hun viking (IKKE rollespiller, red.), og slås med spyd, kniv og rundskjold i sin fritid. Forvirret? Så lyt med!

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvis ”tag dig sammen” ikke virker, hvad virker så?
  • Hvordan kan du håndtere at motivationen til træning er forsvundet?
  • Hvordan kan du takke nej til kage på arbejdet, uden at føle dig som en dårlig kollega?
  • Hvordan kan du lade dine tanker og bekymringer påvirke dig mindre?
  • Hvorfor er det en fordel at turde rumme det ubehagelige?
  • Hvordan kan du takle de forhindrende fortællinger, som du har om dig selv?
  • Hvordan finder du frem til dine kerneværdier, og handler ud fra dem?
  • Hvad er ACT, og hvordan spiller det ind på arbejdet med kost og træning?

Og her er der et link til download af 57 værdier, som vi også nævner i episoden: Værdier

Følg og læs mere om Tine Agerskov her:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Psykoterapeutagerskov/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tine-holst-agerskov-18989184/?originalSubdomain=dk#

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top