EP #17: Broscience – myter om kost og træning

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

”Der skal kun et velrettet skud til for at nedlægge en kanin eller en elefant. Yderligere skud er uden formål, og vil blot forårsage en unødvendig ødelæggelse af kødet. Det samme gælder for træning”.

Derfor er det bedre kun at udføre ét sæt af en øvelse, frem for 3 eller 4 sæt, jævnfør Jørgen Albrechtsens bog ”Bodybuilding for mænd og kvinder” fra 1981.

Det er selvfølgelig noget komplet vås, og siden da er vi heldigvis blevet meget klogere.

… Eller er vi? Hvis man lytter på alt den træningscenter-visdom – aka broscience – der bliver spredt fra mund til mund, så kan man godt komme i tvivl. Men anekdoter er ikke evidens, og mange ”træningseksperter” kommer med påstande der i virkeligheden er lodret forkerte. Og i nogle tilfælde lige så underholdende.

Broscience – myter, vrøvl og røverhistorier

 

Det her bliver en sjov episode! Vi har nemlig bedt jer lyttere om at komme med det bedste broscience I er blevet fortalt, og vi deler jeres røverhistorier her i Træningstimen.

Nogle af dem er udbredte myter, som vi tager under den evidensbaserede lup – og andre råd er så absurde, at vi blot fortæller dem for ren morskab; såsom at man ikke må træne lår og læg samme dag, da lårene suger alle proteinerne til sig, inden de når læggen…

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Du skal lave masser af mavebøjninger, hvis du vil have six pack
  • Mange gentagelser giver lange slanke muskler
  • Kosten er 95 % af resultaterne
  • ”Rigtigt” fedt, feder ikke (what the fuck?)
  • Det anabolske vindue efter træning
  • Steroider virker kun ved at gøre dig i stand til at træne hårdere
  • Man skal passe på med at spise frugt, fordi det indeholder frugtsukker

… Og mange, mange flere!

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top