EP #122: Progressiv overload – forudsætningen for fremgang i din træning

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker

I denne episode går Steffen og Nikolaj i dybden med, hvad progressiv overload betyder, og hvorfor det er vigtigt for din træning. Episoden er særlig god for dig, som gerne vil øge din muskelmasse og den vej igennem blive lidt stærkere, da progression er grundlaget for, at du kan blive stærkere og bygge muskelmasse = GAINS!

Der findes desværre rigtig mange misforståelser om, hvad progression er, og hvordan du bruger det i praksis. Mange tror fx, at du skal have virkelig meget struktur på din træning og lave lange cyklusser, så du kan planlægge, hvad du skal løfte flere måneder frem i tiden. Men behøver det være sådan, eller kan du gøre det mere simpelt?

Der findes også mange forskellige måder at skabe fremgang på end kun at øge kiloene fra uge til uge (det har vi også talt om i episode #109) – men hvordan kan man bruge sæt og gentagelser til at skabe progression med?

Det får du svar på i denne episode. Episoden er desuden den første af to dele. I anden del går vi mere nørdet til værks, når vi går i dybden med, hvordan du helt konkret kan skabe progressivt overload i forskellige øvelser (udkommer om nogle uger).

I denne episode får du svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad er legenden om Milo og kalven, og hvad kan fortællingen lære dig om progressiv overload?
  • Er progression det samme som mere vægt på stangen?
  • Bør du planlægge din træning efter progressionscyklusser?
  • Hvordan skaber vi progression i vores klienters træning?

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top