EP #11: Protein og muskelopbygning

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvorfor er det at det der protein er så vigtigt, hvis man vil bygge bøffer?

Hvis du går op i træning, så har du nok hørt en masse om protein. Der findes også masser af proteintilskud, såsom proteinpulver, proteinbars og BCAA.

Men hvorfor er det vigtigt at spise mere protein, når du styrketræner? Og giver det overhovedet mening at bruge proteintilskud, hvis man gerne vil have større muskler?

Derfor skal du spise nok protein for muskelopbygning

 

Hvad er vigtigt at fokusere på omkring proteinindtaget, hvis man vil have gode træningsresultater – og hvad er ligegyldigt?

Det tager Steffen Fisker og Nikolaj Bach en snak om i denne episode, over en hjemmebagt proteinkage.
Steffen er stifter og medejer af Fisker-performance (nu STYRK) , og har hjulpet masser af folk (herunder fitnessatleter) med at bygge muskelmasse gennem træning og kostvaner. Nikolaj har udover at være træner hos Fisker Performance (nu STYRK, og medejer) også skrevet en stor mængde artikler på bodylab.dk, og er derfor rigtigt godt opdateret på videnskaben omkring protein og styrketræning.

(Derfor skal vi selvfølgelig huske at sige at denne podcast er optaget direkte fra vores proteinpengetank fyldt med sponsorerede proteinpenge. Eller noget 😉 )

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvor meget protein skal man indtage om dagen, for bedst muskelopbygning?
  • Hvordan fordeler man proteinindtaget bedst?
  • Er det vigtigt at indtage protein lige efter træning?
  • Bør man indtage protein inden sengetid?
  • Hvad er de bedste proteinkilder?
  • Virker proteinpulver?
  • Virker BCAA?
  • Kunne Steffen lide proteinkagen?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top