EP #103: Fedtprocentmåling – hvad kan vi overhovedet bruge det til?

Rundt om bordet: Nikolaj BachMichelle Lindop og Steffen Fisker

Du kan ikke måle din fedtprocent præcist, og være i live bagefter. Men fedtprocentsmålinger kan sagtens være brugbare alligevel.

Hvis du synes de to sætninger modsiger hinanden, så lyt med på denne episode, og bliv klogere på fedtprocentsmålinger.

Mange påstår enten at fedtprocentsmålinger er ubrugelige og gør folk kropsforstyrrede, eller omvendt at fedtprocentsmålinger (og et hav af data) er absolut nødvendigt for at få gode resultater.

Men som sædvanlig er sandheden et sted mellem de to ekstreme synspunkter, og er langt mere nuanceret. Disse nuancer kommer vi ind i på denne episode.

Vi snakker nemlig om de forskellige metoder til at måle fedtprocent, deres præcision, hvad fedtprocentsmålinger kan bruges til, og hvem der har gavn af dette værktøj – og hvem der i den grad ikke har. 

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvorfor kan man ikke måle fedtprocenten helt præcist, og stadig være i live?
  • Hvad er forskellen på nøjagtighed og præcision – og hvorfor er det sidstnævnte, som er vigtigst, når vi laver fedtprocentmåling?
  • Hvorfor er din ”billige” kropsanalyse-vægt sandsynligvis ubrugelig.
  • Hvad er den bedste metode til at måle fedtprocent? Hvad er den mest realistiske?
  • Hvordan kan fedtprocentsmålinger være ganske brugbare, når vi samtidig ikke kan måle hvad din fedtprocent er?!
  • Hvordan kan man ellers måle fremgang, udover fedtprocentmåling?
  • Hvordan bruger vi fedtprocentmåling i vores arbejde med klienter – og hvornår ville vi bestemt ikke bruge dem.

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top