EP #10: Pizzakuren

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Hvad nu hvis vi fortalte dig at du kan spise pizza hver eneste dag – og stadig tabe dig?

Det viste Nikolaj Bach med sit projekt ”Pizzakuren”. Han spiste en frysepizza hver dag i 6 uger, og tabte alligevel 2,8 kg fedt. I denne episode har Steffen og Nikolaj sat sig sammen til en snak om projektet – selvfølgelig over en gang pizza. Og du er igen blevet inviteret med til en uhøjtidelig frokostsnak.

For i modsætning til hvad blandt andet B.T. og Nordjyske antydede, så var pointen med Pizzakuren ikke at man skal spise pizza for at tabe sig – men at man kan. Man kan faktisk spise samtlige madvarer uden undtagelse – i de rette mængder.

”Pizzakuren” – ”det er jo ikke mig som har opfundet et kalorieunderskud”

 

I denne episode snakker Steffen om Nikolaj omkring dogmet om clean eating, og hvilke problemer det medfører, når folk opfatter mad som absolut sundt eller usundt (eller slankende/fedende), uden at tage højde for det vigtigste – mængder.

For hvordan kan det skabe overskrifter, at man taber sig når man er i et kalorieunderskud – også selvom man spiser pizza? Det siger lidt om hvor hvordan meget unødvendige restriktioner fylder i vægttabsdebatten, og hvor lidt fokus der er på det der virkelig betyder noget.

Og det er et problem. For arbitrære forbud og ”clean eating”-tankegang fjerner ikke kun fokus fra det der er vigtigt – de gør det også sværere at vedligeholde vægttabet på sigt.

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvorfor tager alle moderne kostbevægelser fejl?
  • Hvordan opstod idéen til projekt Pizzakuren?
  • Hvorfor kan du spise pizza hver dag – og stadig tabe dig?
  • Hvad fokuserer vi på, når vores klienter vil tabe sig?
  • Hvad er det virkelige problem med fast food?
  • Hvad er problemet med ”clean eating”?
  • Hvad får Steffen og Nikolaj på deres pizza?
  • Hvad er Nikolajs top 4 over frysepizzaer?

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top