247: Den nyeste forskning om koffein og protein – hvorfor du bør gå meget op i timingen af det ene, men ikke det andet

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Den nyeste forskning viser, at tidspunktet for hvornår du drikker kaffe eller energidrik, ikke er ligegyldigt. Slet ikke.

Ja faktisk er denne nye forskning ikke gode nyheder for dig der jævnligt drikker kaffe, eller bruger pre-workout. Men den er værd at lytte til.

Omvendt peger et nyt protein-studie på, at fordelingen og timingen af proteinindtaget ikke er så vigtigt i forbindelse med træning, som man tidligere troede.

Vi dykker ned i forskningen om både koffein og protein i denne episode, og giver vores kvalificerede bud på, hvordan du bedst bruger denne viden i praksis. God fornøjelse med at lytte!

Shownotes:
Metaanalyse om koffein og søvn:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36870101/

Studie om protein:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38118410/

Køb en t-shirt og støt podcasten:
https://styrkmig.dk/vare/styrk-t-shirt/

Du kan også se den på Youtube lige her:

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top