234: Sådan bliver du muskuløs uden at blive tyk – den nyeste forskning om “bulking”

Rundt om bordet: Steffen Fisker og Nikolaj Bach.

Vidste du, at du faktisk kan tage vægt på i muskelmasse, uden at være i et kalorieoverskud?

At idéen om at man skal spise enormt mange kalorier for at bygge muskelmasse, er misforstået og outdated?

“Leangains”, “maingaining” eller “clean bulking”. Kært barn har mange navne, men begrebet dækker nærmest over den hellige gral inden for træning: At tage muskelmasse på uden at tage fedt på.

Hvis du vil tage mest muskelmasse på, uden at øge fedtmassen unødvendigt, så er der flere ting, der er gode at være opmærksom på. Og det har et nyt studie gjort os endnu klogere på.

Steffen Fisker og Nikolaj Bach ser nærmere på dette videnskabelige studie, og inddrager den øvrige forskning og deres egne erfaringer.

Hvis du er interesseret i muskelopbygning og/eller at blive stærkere, så er det her altså en episode, som er værd at lytte med på. Det ser nemlig ud til at “maingaining” – altså at tage muskelvægt på, uden at være i kalorieoverskud – er mere muligt end man hidtil har troet.

God træning, gode gains og god fornøjelse med at lytte med!

Du kan også se den på Youtube lige her:

 

Shownotes:

Læs det nye studie i pre-print her.

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top