#219: Meningsløse motivationscitater – 9 frygtelige floskler om motivation

Rundt om bordet: Camilla Andersen og Nikolaj Bach.

“Hvis jeg kan, så kan du også.”

Og hvorfor så egentlig det?

I dette afsnit ser Camilla og Nikolaj nærmere på nogle populære motivationscitater, der måske lyder motiverende på overfladen – men ofte er effekten faktisk det stik modsatte.

“Motivationscitater”, der opdeler folk i “os og dem”, og understøtter den alt-eller-intet-tankegang, som har lagt mangen et godt forsøg på en træningsvane i graven på den lange bane. Vi snakker om hvorfor sådanne citater er meningsløse og kontraproduktive, hvad der i stedet skal til, og hvornår de rent faktisk kan give mening.

Tænker du at vi alle “har de samme 24 timer i døgnet” eller at “winners never quit, and quitters never win”? Så giv dette afsnit et lyt!

Lyt også til lytterfavoritten afsnit #79 – “Frygtelige fitnesscitater“.

 

9 meningsløse motivationscitater:

 
  1. “Hvis jeg kan, kan du også.”
  2. “You can have results or excuses. Not both.”
  3. “Quitters never win, and winners never quit.”
  4. “Vi har alle de samme 24 timer i døgnet.”
  5. “Enhver er sin egen lykkes smed.”
  6. “Du skal bare ville det nok.”
  7. “No pain no gain.”
  8. “I dont stop when im tired, I stop when I’m done.”
  9. “Rigtige mænd… [indsæt selv resten]”
 

Du kan også se den på Youtube lige her:

  

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top