#159: Hvad har alle slankekure til fælles? Og hvad har de, trods alt, ret i?

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Steffen Fisker.

Slankekurs-mentalitetens helt store bedrag: På trods af at restriktive kure stort set ikke virker for nogen i længden, så formår vi alligevel at fortælle os selv, at det er os, den er gal med, når kuren igen slår fejl.

På trods af at der findes et utal af slankekure, så har de alle nogle fællestræk:

  • Slankekure virker stort set aldrig på den lange bane
  • Når slankekure medfører et vægttab, så er det fordi de skaber et kalorieunderskud
  • En slankekur er baseret på nogle principper, der skal opnå dette kalorieunderskud

… Problemet er så, at disse enkelte principper tages til en ekstrem, der gør dem umulige at holde på den anden bane. Men hvad nu, hvis det var muligt? Hvad hvis man forstod hvilke principper, der rent faktisk virker i fx low carb, keto og periodisk faste, og kunne bruge disse principper i mindre ekstreme udgaver, og i kombination?

Det er netop det vi ser på i denne episode. Vi dissekerer en række populære og kendte kure, for at isolere den lille mængde værdifuld viden, de trods alt indeholder hver især (de fleste af dem i hvert fald). Og så kan du tage den med, og lade alt skraldet ligge tilbage.

Vi skal væk fra at følge rigide kure og hen mod at følge fleksible principper. Lyder det som noget for dig så lyt med på denne episode!

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top