EP #138: Hvornår er elastikker effektive for din træning, og hvornår er de spild af tid?

Rundt om bordet: Michelle Lindop og Steffen Fisker

Hvad kan elastikker egentlig? På instagram kan man se masser af fancy elastik-øvelser, ofte til balderne – aka “bootyen”.

Men er elastikker virkelig en effektiv “booty-builder”? Ja, er de overhovedet et effektivt træningsredskab, der er berettiget til andet end feriebrug?

Ja, det er de faktisk – altså et effektivt træningsredskab. Men langt fra til alt. I denne episode går vi dybden med træning med elastikker, og i hvilke øvelser du kan bruge elastikker til at forbedre din træning.

… Og i hvilke øvelser det næsten er spild af tid, kontra at gøre noget andet.


I denne episode får du blandt andet svar på følgende spørgsmål:

 

  • Hvad er forskellen på effekten af en elastik kontra effekten af en frivægt?
  • Hvilke fordele og ulemper har træning med elastikker?
  • Hvilke øvelser egner elastikker sig godt til?
  • Hvad er ”styrkekurver”, og hvorfor er de gode at overveje, når man bruger elastikker?

Hvordan kan elastikker gøre nogle øvelser ”bedre”, og andre ”dårligere”?

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top