EP #114: Spiseforstyrrelser i fitnessmiljøet – med Parnian, recovery coach

Rundt om bordet: Steffen Fisker, Michelle Lindop og Parnian

En fitnesskonkurrence kan være en fascinerende proces. Og en del, der har stillet op, ville ikke være oplevelsen foruden.

Det ændrer ikke på at fitnessmiljøet har et problem med spiseforstyrrelser, som ikke er til at overse. Hvis man stiller op til en fitnesskonkurrence, bør man faktisk være beredt på at en del af prisen er, at ens forhold til mad vil være mere anstrengt på den anden side af processen.

Men betyder det at man bliver spiseforstyrret af at stille op i fitness? Eller er det fitnessmiljøet, der drager folk med spiseforstyrrelse, fordi det tilbyder en kultur, hvor den restriktive spisning er accepteret og nødvendig?

Spørger man Parnian, er det nok en kompleks kombination. Hun er recovery coach og hjælper folk med at komme ud af spiseforstyrrelser, og et forstyrret forhold til spisning. Og i denne episode snakker vi med hende om spiseforstyrrelse hos folk, der dyrker fitness på højt niveau.

I denne episode får du blandt andet svar på følgende spørgsmål:

  • Hvornår går man bare op i sin kost, og hvornår er ens forhold til mad blevet forstyrret?
  • Hvilke årsager er der til at folk udvikler spiseforstyrrelse?
  • Hvad er forskellen på spiseforstyrrelse og forstyrret spisning?
  • Hvilke faresignaler kan man være opmærksom på?
  • Hvad kan man gøre, hvis man føler madreglerne har taget overhånd? 

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top