253: Overgangsalder – myter om vægttab, forbrænding og sundhed

Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Camilla Andersen.

Hvad sker der med din krop, når du går i overgangsalderen? Sænkes forbrændingen? Tager du automatisk på? Bliver vægttab sværere?

Der er mange påstande om overgangsalder, og nogle gange bliver overgangsalderen nærmest sygeliggjort, som en tilstand der skal behandles meget specialiseret, når det kommer til træning og sundhed.

Sådan er det bare ikke. For selvom mange tager på, mister muskelmasse og får sværere ved at tabe sig, når de rammer overgangsalderen, så er årsagen ikke den, du tror.

Forbrændingen sænkes ikke. Du kan stadig bygge muskelmasse, hvis du ønsker det. Og der er rigtig mange gode tiltag, som du kan gøre, på trods af overgangsalderens udfordringer.

Alt dette snakker Camilla Andersen og Nikolaj Bach om i denne podcast om overgangsalder, og vi er sikre på at du kan tage en masse ny viden med derfra. God fornøjelse med at lytte.

Shownotes:

Studie:”Daily Energy Expenditure through the Human Life Course
Studie: “Age But Not Menopausal Status Is Linked to Lower Resting Energy Expenditure
Studie: “Resistance training predicts 6-yr body composition change in postmenopausal women
Studie: “
Metabolic health, menopause, and physical activity-a 4-year follow-up study” 

Køb en t-shirt og støt podcasten:
https://styrkmig.dk/vare/styrk-t-shirt/

Du kan også se den på Youtube lige her:

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top