#238 Træning for en bedre alderdom – styrketræning for ældre

Rundt om bordet: Nikolaj BachNiklas Meier og Gorm Rabølle Knudsen.

Langt de fleste mennesker har udsigt til en alderdom med markant nedsat livskvalitet – i mange år.

Og det er en skam. Ikke mindst fordi at dette fald i livskvalitet ville kunne forebygges med et større fokus på – ja, forebyggelse.

Det har Gorm Rabølle Knudsen vist med WIPP-forskningsprojektet, der med styrketræning og støtteindsats til de ældre borgere har opnået rigtig flotte resultater. Mildest talt.

I denne episode snakker Nikolaj Bach og Niklas Meier med Gorm Rabølle Knudsen om de udfordringer, der opstår med alderen, og de fysiske og mentale forhindringer, der kan være, når ældre skal i gang med styrketræning

… Og om den gavn træningen har medført for de ældre i WIPP-projektet. Der kommer mange opløftende eksempler på bane!

Nåh ja, og så er Niklas og Gorm gamle studiekammerater, så en røverhistorie eller to bliver der også bragt op på Niklas’ bekostning.

Noget vi i Træningstimen kun kan bakke op om. Ligesom vi gør om træning for en stærk alderdom. Lyt med på en episode med noget på hjerte!

SHOWNOTES:

https://www.tv2east.dk/slagelse/82-arig-har-traenet-sig-til-undvaere-otte-daglige-piller

https://www.regionh.dk/cpheuoffice/nyheder/Sider/EU-projekt-hj%C3%A6lper-skr%C3%B8belige-%C3%A6ldre-i-Slagelse.aspx

Du kan også se den på Youtube lige her:

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top