#235: Skal børn og unge styrketræne? Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger

Rundt om bordet: Nikolaj BachNiklas Meier og Kristian Bradsted.

Forleden kom Sundhedsstyrelsen med nye motionsanbefalinger, der inkluderer at børn og unge skal styrketræne.

Det var i hvert fald, hvad man kunne læse i overskrifterne i medierne.

Men ER det egentlig det som Sundhedsstyrelsen anbefaler?

SKAL børn styrketræne?

KAN børn ned til 5-års alderen overhovedet styrketræne uden at skade deres vækst og knogler?

Og hvis man har en ung dreng eller pige, som gerne vil begynde at styrketræne, hvad skal man som forælder så være opmærksom på?

Hvordan ruster vi dem bedst mod de elementer af træningsverdenen, som ikke er gavnlige for unge letpåvirkelige hjerner – såsom kalorietælling, kostplaner og overdrevet kropsligt fokus? Hvordan er man som forælder en god rollemodel for træning?

Til at hjælpe med at svare på alle disse spørgsmål har Nikolaj Bach og Niklas Meier fået besøg af Kristian Bradsted (@kbradsted på Instagram), der er kandidat i idræt og har stor viden og erfaring om børn og træning.

Lyt med på en nuanceret snak med masser af vigtige guldkorn!

Du kan også se den på Youtube lige her:

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top