Rundt om bordet: Nikolaj Bach og Niklas Meier.
Træning er en rigtig god investering – også på arbejdspladsen.
Og både for medarbejdere og arbejdsgivere. Der er nemlig solid evidens for at træning med kollegaerne giver gladere og mere robuste medarbejdere med færre sygedage.
Men om man får succes med de trænings- eller sundhedstiltag man laver på arbejdspladsen, handler i høj grad om indgangsvinklen. Vægttabs- og kalorieforbrændingskonkurrencer hænger ofte medarbejderne langt ud ad halsen, og skaber konkurrence og intern strid fremfor fællesskab. Og “flest skridt i januar” er ikke meget værd, hvis det ikke leder til at de ansatte fortsætter med at være aktive efter projektet.
I denne podcast snakker vi om træning og sundhed på arbejdspladsen – både ud fra den videnskabelige litteratur på området, samt vores egne erfaringer med individualiseret firmatræning for medarbejdere.
Lyt med, og lær mere om betydningen af fællesskab, individualisering og medbestemmelse for stærke træningsvaner!
8 Take aways fra den nyeste forskning om fordelene ved træning til medarbejdere:
- Træning reducerede arbejdsrelaterede smerter, stress og udbrændthed, og øgede medarbejdernes livskvalitet (Martinez 2021).
- Trænings- og sundhedsforløb forbedrede medarbejdernes work ability (Ting et al. 2019).
- Træning på arbejdet forbedrede medarbejdernes arbejdskraft i både fysisk og stillesiddende arbejde (Jindo et al. 2019)
- Fælles træning med kollegaer forbedrede medarbejdernes psykosociale vitalitet og smertehåndtering mere end hjemmetræning, på trods af et øget arbejdstempo (Jakobsen et al. 2017).
- Trænende medarbejdere oplevede højere mentalt velvære på arbejdspladsen, til gavn for virksomheden (Gil-Beltrán et al. 2020).
- Styrketræning forbedrede medarbejdernes præstation på arbejdspladsen og deres helbredsrelaterede livskvalitet (Todorovic et al. 2020).
- Fælles træning med kollegaer forbedrede work ability på arbejdspladsen og reducerede sygefravær hos danske medarbejdere (Jakobsen et al. 2015).
- Motion på arbejdspladsen blev vurderet til at kunne reducere danske medarbejderes sygefravær med 12,8 % (Andersen et al. 2022).
Kilder
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9162294/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6696298/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31890476/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5635526/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7503999/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7702675/
- https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-015-2448-0
- https://www.nature.com/articles/s41598-022-06283-8
Få en gratis samtale med os her: https://styrkmig.dk/
Bliv medlem af Træningstimen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/2181145781905801
Du kan også se den på Youtube lige her:
FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:
Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.
FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:
Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.
GIV OS EN ANMELDELSE!
Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2