EP #126: Træningsmotivation som overvægtig – Med Mathilde Østergaard

Rundt om bordet: Mathilde Østergaard, Steffen Fisker og Nikolaj Bach

Noget af det problematiske ved (særligt svær) overvægt er når vægten fører til fysisk inaktivitet.

Med andre ord kan man altså godt være overvægtig og sund, hvis man er fysisk aktiv. Men det er aldrig sundt at være fysisk inaktiv.

Derfor er det et kæmpe problem, når vægten bliver en barriere for træning. Ikke på grund af fysiske begrænsninger, men fordi man ikke føler sig velkommen i et træningscenter.

For selvom den oplevelse måske delvis stammer indefra, så er der ingen tvivl om, at stigmatisering af overvægtige er et virkeligt og omfattende problem – også i træningsmiljøet.

Så hvordan skaber man et anerkendende træningsmiljø, hvor man føler sig velkommen, selvom man ikke er toptrænet?

Det har Mathilde Østergaard, der er træner hos os i Aarhus, undersøgt i sit kandidatspeciale. Og hun kan fortælle nogle rørende historier fra nogle seje kvinder, der virkelig har rykket sig i deres forhold til træning og krop.

Med udgangspunkt i disse historier undersøger vi i denne episode hvad den gode relation betyder for motivationen – og hvordan du selv kan komme i gang med at træne, hvis du føler du og din krop ikke passer ind i træningscenteret.

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top