EP #130: Okklusionstræning – en genvej til større muskelvækst? Med Thomas Cortebeeck

Rundt om bordet: Thomas Cortebeeck Nikolaj Bach og Michelle Lindop

Kan man virkelig kvæle musklerne til at blive større?

Det skulle man tro ud fra et dansk studie fra 2012. I dette studie afklemte man musklerne for tilbageløbet af blod, ved at sætte stramme bånd rundt om benene. Og forsøgspersonerne voksede i samme omfang, som folk på steroider!

I årene efter så man mange i træningscentrene udføre såkaldt okklusionstræning, med bånd eller manchetter, der afklemmer armene eller benene for tilbageløb af blod, i håbet om større muskler – hurtigere.

Men hvad har forskningen vist siden dengang? Er okklusionstræning virkelig så effektivt? Til at svare på det har vi fået besøg af Thomas Cortebeeck, kandidat i idræt, fysisk træner og ansat ved Aarhus universitet.

Find ud af om du med fordel kan bruge okklusionstræning, og hvad du skal være opmærksom på, i denne meget grundige, men praktisk relevante snak om okklusionstræning.


I denne episode får du svar på følgende spørgsmål:

 

  • Hvordan virker okklusionstræning?
  • Virker okklusionstræning bedre end almindelig styrketræning?
  • Kan man med fordel kombinere almindelig træning, og træning med okklusions?
  • Hvad skal man være opmærksom på for at bruge okklusion på en sikker måde?
  • Hvordan bruger man bedst okklusion i praksis, og hvordan ser en smart træningsprotokol ud?

 

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ YOUTUBE:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

FØLG TRÆNINGSTIMEN PÅ FACEBOOK:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her.

GIV OS EN ANMELDELSE!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2

Indkøbskurv
Scroll to Top